Πέτρος Μάλαμας

Ο Πέτρος Μάλαμας γεννήθηκε το 1983 στη Σαλονίκη και κατάγεται από τη Συκιά Χαλκιδικής. Ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση, μαθαίνοντας από τον Σωκράτη Μάλαμα, την τέχνη του τραγουδιού. Μεγάλωσε στην Καστοριά και τελείωσε το Εσπερινό Λύκειο. Σπούδασε στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και συνεργάστηκε με τον θίασο Κανιγκούντα. Μελοποίησε τον κύκλο τραγουδιών “Η Παγωμένη Θεατρίνα” του Νίκου Γκάτσου και έδωσε κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πα.Μακ..

Πέρασε στην ειδίκευση της Ποιητικής (Τέχνη της σύνθεσης – Μελοποιΐα – Ποίηση στην παραδοσιακή μουσική) και έμεινε για πάντα στο πρώτο εξάμηνο. Στον Καναδά έγραψε στίχους & μουσική για την “Καναδέζα” και στην Αθήνα συνάντησε τον Πάνο Δημητρόπουλο που μαζί με τον Λεωνίδα Μπαλάφα του εμπιστεύτηκαν τα “Κοιτάσματα”.

Το 2015 τραγούδησε ρεμπέτικα με κιθάρα, για την παράσταση “Mount Olympus” του Jan Fabre, στο Filoxenia του Berliner Festspiele. Το 2016 η Χάρις Αλεξίου τραγούδησε το “Οξυγόνο” του, στην μουσικοθεατρική της παράστασή “Χειρόγραφο”. Έχει συνεργαστεί ακόμα με πολλούς αξιόλογους μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, εικαστικούς, τραγουδιστές, φωτιστές, ηχολήπτες και παραγωγούς αλλά δε θα ήθελε να τους αναφέρει για να μην τους φέρει σε δύσκολη θέση και για να κρατήσει χαμηλούς τόνους σαν καλλιτέχνης.