Πέτρος Μάλαμας

Ο Πέτρος Μάλαμας γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη, κατάγεται από τη Συκιά Χαλκιδικής και ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση, μαθαίνοντας από τον πατέρα του, Σωκράτη, την τέχνη του τραγουδιού. Μεγάλωσε στην Καστοριά, τελείωσε το Εσπερινό Λύκειο και σπούδασε στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. 

Συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Σωτηρίου στο χοροθέατρο του ΚΘΒΕ, με την Ίριδα Καραγιάν στον Κρατήρα και με τον θίασο Κανιγκούντα στο Θέατρο Τέχνης, στο Εθνικό Θέατρο και στο Φεστιβάλ Φιλίππων. Έπαιξε στο διαφημιστικό της μπύρας Μύθος “Κανένα Πρόβλημα” σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου. 

Μελοποίησε τον κύκλο τραγουδιών “Η Παγωμένη Θεατρίνα” του Νίκου Γκάτσου και πέρασε με κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του ΠαΜακ. 

Έγραψε μουσική για τις παραστάσεις “Τερματικός Σταθμός” και “Εξόριστοι Εις Τας Αθήνας” σε σκηνοθεσία Ορέστη Τάτση και “Troas” σε σκηνοθεσία Αλεξάνδρας Καζάζου. 

Στον Καναδά έγραψε στίχους & μουσική για τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο “Καναδέζα” και στην Αθήνα ερμήνευσε τον δίσκο “Κοιτάσματα” σε στίχους Πάνου Δημητρόπουλου και μουσική Λεωνίδα Μπαλάφα. 

Το 2015 τραγούδησε προπολεμικά ρεμπέτικα με κιθάρα και φωνή, για την παγκόσμια πρεμιέρα της παράστασης “Mount Olympus” του Jan Fabre, στο Filoxenia του Berliner Festspiele. Το 2016 η Χάρις Αλεξίου τραγούδησε το τραγούδι του “Οξυγόνο” στην μουσικοθεατρική της παράστασή “Χειρόγραφο”. 

Το 2018 συμμετέχει στο “Λουξεμβούργο” του Θεολόγου Μαμώλη και κυκλοφορεί εννιά ερωτικά τραγούδια του Άλκη Αλκαίου με τίτλο “Οδηγίες Προς Ναυτιλλομένους”. Eμφανίζεται με τον Νίκο Παπαϊωάννου και άλλους καυτούς συνεργάτες σε φιλόξενους χώρους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.